Παρακολούθηση Κυήσεως Υψηλού Κινδύνου

Κάποιες εγκυμοσύνες δεν κυλούν ομαλά. Οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα διαταράξει την πορεία της εγκυμοσύνης είναι αρκετό ώστε αυτή να χαρακτηριστεί κύηση υψηλού κινδύνου.

Όταν το μωρό, η μητέρα ή και οι δύο κινδυνεύουν τότε η γυναίκα θα πρέπει να επισκέπτεται συχνότερα τον γυναικολόγο, για να εξασφαλίσει μία καλή έκβαση.

Ο πιο συχνός παράγοντας κινδύνου για κύηση υψηλού κινδύνου είναι η ηλικία της γυναίκας και καταστάσεις που προϋπάρχουν της εγκυμοσύνης, όπως αρτηριακή πίεση, αναπνευστικά ή νεφρικά προβλήματα ή αυτοάνοσα. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δύο από τα πιο σοβαρά προβλήματα είναι η προεκλαμψία και ο διαβήτης κύησης.

Περιστατικά που πρέπει επειγόντως να αναφέρονται στον γιατρό κατά την κύηση είναι η κολπική αιμορραγία, οι ανυπόφορες ημικρανίες, οι επώδυνες κράμπες στην κοιλιά, η απουσία εμβρυϊκής δραστηριότητας για μερικές ώρες, ο πόνος κατά την ούρηση, σημαντικές αλλοιώσεις στην όραση, πρήξιμο στα άνω και κάτω άκρα.

Μαζί αντιμετωπίζουμε και τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό της κλινικής μας αναλαμβάνει κυήσεις υψηλού κινδύνου με στενή παρακολούθηση της κάθε εγκύου και άμεση ανταπόκριση 24 ώρες το 24ωρο.