Μαιευτικό Τμήμα | Μαίες Παλαιό Φάληρο

Από την πρώτη μέρα της εγκυμοσύνης της, η γυναίκα κατακλύζεται από αντικρουόμενα συναισθήματα. Από την μία απερίγραπτη χαρά και από την άλλη ανησυχία και άγχος για την συνέχεια της κύησης και την αίσια κατάληξη με εύκολο τοκετό και υγιές βρέφος.

Το μαιευτικό τμήμα της κλινικής μας, έχει καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια να σταθεί με πραγματική αγάπη σε κάθε γυναίκα που ετοιμάζεται να (ξανα)γίνει μητέρα, παρέχοντας ψυχολογική στήριξη και εξειδικευμένες μεθόδους αντιμετώπισης για κάθε ανησυχία ή πρόβλημα παρουσιάζεται.

Οι μαίες μας δημιουργούν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα στήριξης για κάθε νέα μανούλα, μέσα από μαθήματα αναλυτικών οδηγιών για τον τοκετό (μαθήματα ανώδυνου τοκετού), επεξηγήσεις για τον μητρικό θηλασμό και τα οφέλη του και τέλος ψυχολογική στήριξη και συμβουλευτική γονεϊκότητας (και για τους δύο γονείς). Παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και εξατομικευμένη προσέγγιση για κάθε έγκυο.

Μαθήματα Ανώδυνου τοκετού

Από την θεωρία στην πράξη! Τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού, αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια της μέλλουσας μητέρας που θέλει απαντήσεις σε σημαντικές απορίες. Ενημερώνεται για τα στάδια του τοκετού, τη διάρκειά του, την επισκληρίδιο αναισθησία καθώς και τις μεθόδους ανακούφισης όπως είναι οι μαλάξεις στην περιοχή της μέσης. Στα μαθήματα διδάσκονται τεχνικές αναπνοών που βοηθούν στην διαχείριση των ωδινών.

Μητρικός θηλασμός

Η μητέρα μαθαίνει να διαχειρίζεται τους πρώτους μαραθώνιους θηλασμούς με υπομονή και επιμονή, ενώ παράλληλα γνωρίζει πως να απαλύνει τον πόνο και τον ερεθισμό των θηλών με φυσικές μεθόδους. Επιπλέον δοκιμάζει διάφορες θέσεις θηλασμού, που πρόκειται να τις εφαρμόσει από την πρώτη στιγμή με το μωρό της, διαλέγοντας τελικά αυτή τη θέση που προσφέρει και στους δύο άνεση.

Οι μαίες εστιάζουν στο να μεταδώσουν στην γυναίκα πόσο σημαντικός είναι ο μητρικός θηλασμός από το πρώτο λεπτό της γέννησης του μωρού. Άλλωστε «ο θηλασμός είναι το πρώτο εμβόλιο του παιδιού σας».

Ενημερωθείτε για τις δράσεις της κλινικής σε συνεργασία με τις μαίες μας που πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καλώντας στο τηλεφωνικό μας κέντρο.

Το πολυιατρείο Mother & Woman Clinic που βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο, στοχεύει στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας. Απαρτίζεται από διαφορετικά ιατρικά τμήματα & ειδικότητες. Ένα από αυτά είναι το Μαιευτικό Τμήμα, το οποίο στελεχώνεται από έμπειρες μαίες & ειδικευμένο προσωπικό. Οι μαίες δημιουργούν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα για κάθε νέα μητέρα μέσα από μαθήματα ανώδυνου τοκετού, μητρικού θηλασμού, συμβουλευτικής αλλά και ψυχολογικής στήριξης.