Χειρουργείο θυρεοειδούς

Η θυρεοειδεκτομή είναι η επέμβαση αφαίρεσης του θυρεοειδούς αδένα, η οποία μπορεί να είναι ολική ή μερική. Η αιτία που οδηγεί στην επέμβαση είναι ο καρκίνους του θυρεοειδούς ή οι όζοι που μπορεί μετά από βιοψία να έχουν δείξει κακοήθεια. Η επέμβαση μπορεί να επιλεγεί και για καλοήθεις όζους, οι οποίοι όμως είναι υπερμεγέθεις.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και το αισθητικό αποτέλεσμα με τις σύγχρονες τεχνικές, είναι άριστο. Ο χειρουργός θα προσέξει ιδιαίτερα ώστε να διατηρήσει τα λαρυγγικά νεύρα, για να μιλάει όπως πριν την επέμβαση ο ασθενής, αφήνοντας ανέγγιχτους και τους παραθυρεοειδείς αδένες.

Οι ασθενείς αναμένεται μετά από λίγες ώρες να μπορούν να σιτιστούν κανονικά. Μέσα σε μία ημέρα επιστρέφουν στο σπίτι τους και σε λίγο καιρό θα μπορούν να συνεχίσουν την ζωή τους όπως και πριν την επέμβαση.

Είναι αναμενόμενο η τομή να είναι ορατή, καθώς είναι στην περιοχή του λαιμού, ωστόσο είναι τόσο μικρή που με τον καιρό ξεθωριάζει και το αισθητικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.

Η θυρεοειδεκτομή είναι μία πολύ λεπτή επέμβαση που απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό, ωστόσο στα χέρια ενός έμπειρου χειρουργού, οι επιπλοκές ελαχιστοποιούνται.