Αλλεργιολογικό Τμήμα | Αλλεργιολόγος Παλαιό Φάληρο
Ο Αλλεργιολόγος Ανοσολόγος είναι ένας ιατρός εξειδικευμένος στην διάγνωση και θεραπεία της αλλεργίας, του αλλεργικού άσθματος και των ανοσολογικών νοσημάτων, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.
Νοσήματα που αντιμετωπίζει ο Ιατρός Αλλεργιολόγος Ανοσολόγος
- Ήπιο και σοβαρό αλλεργικό βρογχικό άσθμα, οξεία και χρόνια αλλεργική ρινίτιδα, αλλεργική επιπεφυκίτιδα και οξεία ή χρόνια παραρινοκολπίτιδα
- Παιδί και ενήλικας με υποτροπιάζουσα βρογχίτιδα, άσθμα και επανειλημμένες λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος
- Άσθμα, αθλητικές δραστηριότητες και άσκηση
- Ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα) και δερματίτιδα εξ’επαφής, ερεθιστική ή αλλεργική
- Οξεία και χρόνια αλλεργική και φυσική κνίδωση και αλλεργικό αγγειοοίδημα
- Αλλεργικό αναφυλακτικό σοκ κάθε είδους
- Τροφική αλλεργία, διευρεύνηση και καθορισμός θεραπευτικής υποαλλεργικής δίαιτας για υγιή και ισορροπημένη διατροφή που μπορεί να καθορίσει αλλεργιολόγος.
- Φαρμακευτική αλλεργία κάθε είδους
- Αλλεργικό σοκ σε τσιμπήματα εντόμων, σφήκες και μέλισσες
- Επαγγελματικά νοσήματα και αλλεργία
- Κύηση και αλλεργία
- Stress και αλλεργία
- Διαγνωστική ανοσολογική διερεύνηση και θεραπεία υποτροπιαζουσών χρόνιων λοιμώξεων όπως χρόνια ρινίτιδα, ιγμορίτιδα, βρογχίτιδα, γαστρεντερίτιδα, χρόνιες δερματικές λοιμώξεις- σταφυλόκοκκος σε βάση εκζέματος, εν τω βάθει λοιμώξεις όπως οστεομυελίτιδα, πνευμονία, ηπατίτιδα και μηνιγγίτιδα.
- Διαταραχή ανάπτυξης παιδιού που οφείλεται σε διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος.
- Γενετικά σύνδρομα με επιπλοκή της ανοσολογικής λειτουργίας και πρωτοπαθής ανοσοανεπάρκεια.
- Δευτεροπαθείς ανοσοανεπάρκειες από χρόνια νοσήματα όπως σακχαρώδης διαβήτης, μεσογειακή αναιμία, νεφρική ανεπάρκεια, καρκίνος, λευκαιμία, μεταμόσχευση οργάνων και HIV.
- Αυτοάνοσα νοσήματα με παραγωγή αυτοαντισωμάτων που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
- Διάγνωση ανοσοανεπαρκειών με συνδυασμό εργαστηριακής αξιολόγησης και χρήση ανοσολογικού αιματολογικού, ορολογικού και μικροβιολογικού ελέγχου
- Θεραπεία ανοσολογικών νοσημάτων με την χρήση ανοσορυθμιστικών βιοτεχνολογικών φαρμάκων όπως είναι ενδοφλέβια γαμμα-ανοσοσφαιρίνη και η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων, ιντερφερόνης ή ιντερλευκινών. Η θεραπεία γίνεται από ειδικό Αλλεργιολόγο είτε σε εξωτερική βάση ή με χρήση βραχείας νοσηλείας ανάλογα με το φάρμακο και το νόσημα (πρωτόκολλο θεραπείας).